Kancelář OSH bude do odvolání uzavřena.

Pomoc s dohledem při ubytování ukrajinských uprchlíků

Vážení hasiči,

byli jsme osloveni krizovým štábem Statutárního města Opavy o spolupráci ohledně zajištění dohledu při ubytování Ukrajinských uprchlíků v tělocvičně na Mařádkově ulici v Opavě.

Jednalo by se o dohled, evidenci, výdej stravy případná pomoc v případě problémů (např. přivolání pomoci). Nemělo by to být nic složitého. Jednalo by se o práci na osmihodinové směny nepřetržitě sedm dní v týdnu, zpočátku vždy ve dvou lidech. Bohužel zatím není znám naprosto přesný termín začátku této pomoci. Může to být již v pondělí, ale také až za týden. Takové jsou momentálně informace z krizového štábu.

Z předběžných jednání se Statutárním městem Opava vyplývá, že by tato služba (pomoc) mohla být prováděna dobrovolně (bezúplatně) nebo na dohodu o provedení práce. Tato jednání zatím probíhají.

Prosíme, máte-li možnost, a chcete nám v této činnosti pomoci, abyste se nám přihlásili přes přihlašovací formulář zde v článku.

Vše je zatím obecné a bude upřesněno, jakmile dostaneme konkrétní informace od krizového štábu.

Věříme, že tak, jako jste byli ochotni loni s námi zajišťovat provoz jídlolinky, budete ochotni i letos, a najde se dostatek dobrovolníků, kteří nám pomůžou při plnění tohoto časově náročného úkolu.

Tuto výzvu je možné rozšířit také i mezi „nečleny“ SH ČMS, kteří mají zájem pomoci.

Předem všem děkujeme a vážíme si veškeré vaší pomoci. S pozdravem a poděkování vedení OSH Opava.