Kancelář OSH bude do odvolání uzavřena.

22. ročník soutěže VETERÁN CUP v Kravařích

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Kravaře

pořádá 22. ročník soutěže

VETERÁN CUP

 

zařazené do OKRESNÍ LIGY VETERÁNŮ okresu Opava
KDY: sobota 6. srpna 2022 (13.00-13.45 hod. prezentace, 13.50 nástup družstev, 14.00 začátek soutěže)
KDE: areál SDH Kravaře na Tyršové ulici (Mezivodky)

PROPOZICE:
Soutěže se mohou účastnit 6-i členná družstva (mužů, žen i smíšená) a to hasičská i nehasičská, sestavená z členů starších 35 let (dva členové mohou být i mladší – pro zařazení do OKRESNÍ LIGY VETERÁNŮ však musí být tito starší 30 let).
Soutěž spočívá v provedení požárního útoku na 2 x 2 hadice „C“ zapojené na starou koňskou stříkačku, poháněnou lidskou silou, přičemž před sestřiknutím terčů musí dva členové družstva přenést na nosítkách „raněného“.

DODATEK:
Součástí programu jsou i doprovodné soutěže –„O obvod mužského břuchu“ a „O obvod ženských prsou“ rozměru, který bude vylosován a Přenos „raněného“ ve dvojicích. Startovné 200,- Kč na družstvo. Náhradní soutěž – požární útok s vodou – 6-ti členné družstvo. Každé družstvo má dva pokusy, hodnotí se součet časů z obou. Soutěž je pojištěna.

Na Vaši hojnou účast se těší kravařští hasiči.
Zbyněk Bezděk David Janta
Vedoucí soutěže Starosta SDH Kravaře

 

PRAVIDLA K PROVEDENÍ POKUSU SOUTĚŽE VETERÁN CUP SDH KRAVAŘE

Příprava základny: 4 x hadice „C“, musí být v kotouči a spojky musí směřovat ke stroji. Proudnice leží vedle hadic. Poblíž základny leží nosítka a na nich pivní sud.
Provedení pokusu: družstvo je 6-ti členné. Na začátku stojí soutěžící po dvojicích na svých stanovištích – na dvou z nich je připravena překážka, kterou musí oba soutěžící zdolat – I. úsek podlezení zábradlí, II. úsek přelezení přes příčné břevno, III. hladký úsek.
Dva členové „pumpaři“ zůstávají vzadu a pumpují. (nikdo jiný se nesmí tyče na pumpování dotknout – jinak diskvalifikace družstva). Dva členové „nosiči“ berou ze základny proudnice, tyto uloží na nosítka a vydají se přes slalomovou dráhu na místo, kde nosítka položí, z těchto vezmou proudnice a tyto předají „proudařům“. Dva členové „proudaři“ mezitím natáhnou hadice „C“ a poté, co jim „nosiči“ předají proudnice, tyto zapojí na hadice „C“ a sestříknou terče. Po sestříknutí odpojí proudnice a tyto libovolný člen („proudař“ či „nosič“) donese do cíle (proběhnutím přes bránu časomíry útok končí).
POZOR: Proudnice se musí při sestřiku držet oběma rukama. Všechno spojky hadic musí být spojeny na oba zuby.