Kancelář OSH bude do odvolání uzavřena.

Krajský festival hasičských přípravek

Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje, Okresní sdružení hasičů Opava
Sbor dobrovolných hasičů Štěpánkovice ve spolupráci s Obcí Štěpánkovice pořádají

 

Krajský festival hasišských přípravek

17.června 2023 v areálu školního hřiště ZŠ Štěpánkovice od 13:00 hod.

 
Festival přípravek je přehlídka hasičských činností a dovedností družstva dětí předškolního věku. Děti předvádějí ukázky z hasičského sportu, imitují hasičské zásahy, ať už je to hašení požáru, zásah u dopravní nehody, případně vyproštění osob apod.
 
Tento festival (přehlídka) je určen nejen pro děti a kolektivy organizované pod Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska, ale také pro družstva dětí ze školských zařízení, které s dětmi secvičí krátkou ukázku s hasičskou tématikou a mají chuť ji předvést veřejnosti. Všechny děti jsou za svou snahu po přehlídce řádně odměněny.
 
Krajský festival přípravek probíhá každoročně vždy na jiném místě v kraji a pokaždé sklízí většího zájmu, a to jak ze strany diváků, tak také ze strany účastníků festivalu. Pro představu, jak takový festival probíhá, případně pro inspiraci, jaké ukázky je možné secvičit, Vám přikládáme odkaz na videa z minulých ročníků tohoto festivalu.
 
https://www.youtube.com/watch?v=l-ihDDQSHf8&t=1143s
 
Na festival je nutné se nejpozději do 15. 5. 2023 přihlásit, viz formulář níže, kde  uvedete název školního zařízení, název družstva, které ukázku předvede, kolik se zúčastní osob, popíšete své vystoupení a uvedete pár informací o vystupujícím družstvu, doprovodu apod. Informace o ukázce a družstvu budou následně sloužit jako podklad pro moderátora akce, který bude celou akcí provádět.
  
Krajský festival přípravek se koná ve Štěpánkovicích u příležitosti 130. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Štěpánkovice, který u této příležitosti připravuje pro děti hojný doprovodný program. 
 
V případě jakýchkoliv dotazů, prosím kontaktujte kancelář OSH Opava.