Kancelář OSH bude do odvolání uzavřena.

Veterán Cup v Kylešovicích 22.6.2024

VETERÁN CUP o pohár RUDOLFA GUDRICHA

 

Pořadatel:                             SDH Kylešovice

Místo konání:                        Na Pomezí 84, Opava Kylešovice (v blízkosti areálu MDPO)

Datum konání soutěže:        22. 6. 2024

Presentace:                            14:30 

Nástup:                                  15:00

Začátek soutěže:                   15:10

Hlavní rozhodčí:                   Zdeněk Gebauer

Disciplína:                             požární útok na 2 B hadice, 2ks savice 2,5metrů, PS 12, sestřikové terče, čas bude měřen elektronicky.

 

Startovné činí:                      200,-

Soutěže se mohou účastnit 7 členná družstva (mužů, žen i smíšená) a to hasičská i nehasičská, sestavená z členů starších 35 let (dva členové mohou být i mladší – pro zařazení do OKRESNÍ LIGY VETERÁNŮ však musí být tito členové starší 30 let).

Popis disciplíny:

Všichni členové družstva před startem zasednou do lavice, která je umístěna za startovní čarou. Po odstartování tři členové týmu si nasadí rukavice (které dodá pořadatel) a přesunou se k trámu, který je umístěn na podpěře. Jejich úkolem je trám přeřezat za pomocí obloukové pily. Jakmile dopadne odřezek na zem, dávají pokyn zbývajícím členům týmu k provedení požárního útoku.

Veškeré nářadí krom PS 12 je umístěno na přípravné základně, která je umístěna poblíž hlavní základny, všechny hadice musí být v klubíčku.

Samotný požární útok provádí všech sedm členů. Při tvoření dopravního vedení musí vždy členové přeběhnout lávku, která je umístěna za první hadici B. Pokud hasič šlápne mimo lávku, do tzv. zakázané zóny, musí se vrátit zpět a překonat ji.

Útočné proudy musí být protaženy tubusem, který čeká na proudaře za první hadici C. Pro dokončení disciplíny je nutno sestřiknout sklopný terč vody ze vzdálenosti 5m.

(viz příloha č. 1)

Soutěž bude dvoukolová.

Časy 1. i 2. kola požárních útoků budou sečteny. V případě shody času u více týmů, bude považován za vítězný ten, který bude mít v 1. kole lepší čas. 


 Nářadí:
         Vlastní nářadí se nepovoluje!

                        Přilby, opasky vlastní.                

 

Miroslav Kapusňak – Vedoucí soutěže 

Přemysl Ptášník – Starosta SDH